Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 11 травня 2024
16:31

Юридичні консультації


Помогите разобраться!
Я купил гараж в октябре 2006 года. Гараж был после ремонта. Со временем одна стена начала сыреть, а весной отслоилась штукатурка. В мае 2007 года отслоилась часть бетонного перекрытия (около двух квадратных метров). Эта глыба упала на обшивку потолка из ДВП. Вся обшивка рухнула на содержимое гаража.
Сделка купли продажи гаража была оформлена распиской. Есть ещё копия паспорта бывшего хозяина и квитанции о покупке материалов для строительства. Строил этот гараж отец бывшего хозяина.
Подскажите, можно ли предъявить какие-либо претензии к бывшему хозяину гаража?


Бесчастный Сергей, 5.6.2007 | ID: 79 | Розділ: Права споживача
Статтею 1209 Цивільного кодексу України (далі – ЦК України) встановлено, що продавець, виготовлювач товару, виконавець робіт (послуг) зобов'язаний відшкодувати шкоду, завдану фізичній або юридичній особі внаслідок конструктивних, технологічних, рецептурних та інших недоліків товарів, робіт (послуг), а також недостовірної або недостатньої інформації про них.

При цьому відшкодування шкоди не залежить від їхньої вини, а також від того, чи перебував потерпілий з ними у договірних відносинах.

Продавець, виготовлювач товару, виконавець робіт (послуг) звільняються від відшкодування шкоди, якщо вони доведуть, що шкода виникла внаслідок непереборної сили або порушення потерпілим правил користування або зберігання товару (результатів робіт, послуг).

Відповідно до правил ст.1210 ЦК України шкода, завдана внаслідок недоліків товарів, підлягає відшкодуванню, за вибором потерпілого, продавцем або виготовлювачем товару. Шкода ж, завдана внаслідок недоліків робіт (послуг), підлягає відшкодуванню їх виконавцем.

В даному випадку слід зазначити, що згідно ст.1211 ЦК України шкода, завдана внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг), підлягає відшкодуванню, якщо її завдано протягом встановлених строків придатності товару, роботи (послуги), а якщо вони не встановлені, - протягом десяти років від дня виготовлення товару, виконання роботи (надання послуги). Шкода, завдана внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг), підлягає відшкодуванню також якщо:

1) на порушення вимог закону не встановлено строку придатності товару, роботи (послуги);

2) особу не було попереджено про необхідні дії після спливу строку придатності і про можливі наслідки в разі невиконання цих дій.

Що ж стосується належного відповідача, то в Вашому випадку, не є можливим відповісти на це питання, у зв’язку з необхідністю ознайомлення з розпискою, якою було оформлено угоду з купівлі-продажу гаражу. Відвідайте наш Консультаційний центр "Швидка правова допомога" (вул.Московська 7, оф.1 - 2). Кваліфіковані юристи нададуть Вам правову допомогу.

Відповідь підготувала Юлія Коломоєць – юрист, начальник юридичного відділу
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті