Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
17:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Небезпека в темряві: як уберегтися на дорозі?

Небезпека в темряві: як уберегтися на дорозі?

Одна з проблем, які стоять поряд із відключенням світла через ворожі атаки, — безпека на вулицях у темний час доби. Голова ГО «Нова Перемога» Сергій Сличко розповів про те, як убезпечити себе, пересуваючись по нічних дорогах і тротуарах, а також повідомив про благодійну акцію, завдяки якій можна безоплатно отримати світловідбивну пов’язку.

«Якщо ви пересуваєтеся містом у темряві, то краще носити світловідбивний одяг, а за відсутності такої можливості в пригоді стануть різні аксесуари чи елементи, які відбивають світло. Вони зроблять вас значно помітнішими і допоможуть уникнути неприємних ситуацій на дорогах чи тротуарах», — зазначив Сергій Сличко.

Для прикладу було відібрано декілька варіантів доступних світловідбивачів, які зручно носити на собі і які зроблять пересування по місту безпечнішим і для пішоходів, і для водіїв. Вони одягаються на різні частини тіла, мають різні властивості та відрізняються ціною. Один із таких аксесуарів можна отримати безплатно, узявши участь в акції. Як саме це зробити — дивіться у відео.

Перший зразок — світловідбивні ремені у формі жилетів. Вони еластичні, одягаються на тулуб пішохода як жилет, фіксуються за допомогою защіпки і мають можливість регулювання розміру. Вартість таких ременів — близько 150 гривень. Перевага їх у тому, що такі ремені помітно з усіх боків, куди може потрапити світло фар.


Другий — світловідбивний пояс. Він подібний до ременя, але лише з однією смугою. Так само еластичний, має регулювання довжини і защіпку для фіксації. Його ціна — близько 60 гривень. Його перевага в тому, що пояс можна швидше одягнути чи зняти.


Також існують різні світловідбивні пов’язки. За допомогою липучки вони можуть фіксуватись на руці або нозі. Один зразок має широкий світловідбивний елемент і яскравий колір, щоб бути помітним у темряві. Другий — дещо вужчий і компактний, але вся його поверхня є світловідбивною. Їх вартість коливається від 50 до 150 гривень.


Останній варіант — браслет-флікер. Його можна носити будь-де: на руці, нозі, на рюкзаку чи верхньому одязі. Браслет має металеву основу і кріпиться за рахунок самоскручування. Флікери бувають різних кольорів. Ціна цього аксесуару коливається від 20 до 50 гривень. Перевага флікера в тому, що він дуже компактний і практичний.


«Перелік не обмежується цими варіантами. Ще є різноманітні наліпки, катафоти, стрічки, жилети, кепки чи інші елементи одягу. На будь-який смак і ціну. Але важливо перед тим, як використовувати світловідбивачі, перевірити їхні властивості. Зробити це дуже просто: у темному приміщенні сфотографувати зі спалахом. Сподіваюсь, що темні часи минуть якнайшвидше, а наші вулиці завжди будуть освітленими і безпечними», — додав голова громадської організації «Нова Перемога» Сергій Сличко.

Більше корисної інформації можна отримати на сайті громадської організації «Нова Перемога».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті