Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
23:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Діти співробітників ІНТЕРПАЙП знаходяться в евакуації більше року. Як почався для них шкільний рік та про що мріють зараз?

|«« «« »» »»|

Понад сімдесят дітей з Нікополя вже другий рік живуть в одному із санаторіїв Дніпропетровщини. Всі вони – з родин співробітників ІНТЕРПАЙП. Як тільки почалися обстріли міста та району, Компанія одразу запропонувала евакуювати жінок та дітей до більш безпечного місця в області. Цьогоріч частина дітей шкільного віку навіть перевелись на навчання до місцевого ліцею – аби бути, як зазвичай, у класах за партами.

Забезпечення евакуйованих повністю взяв на себе роботодавець: від спальних місць і їжі до зайнятості малюків – родини мають все необхідне для спокійного життя.

«У мене та чотирьох моїх дітей у розпорядженні дві кімнати, кожна із окремим санвузлом, - ділиться Тетяна Соколова, співробітниця ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ (Нікополь) – Наймолодша навчилась тут ходити і вже й – говорити. Для малюків організатори тут постійно проводять якісь заходи. Вдень – розвиваючі заняття для дошкільнят на мілку моторику, букви, цифри; спортивні заняття на свіжому повітрі, влітку були походи на природу за санаторій. Старший син вчиться у школі онлайн»

15 дітей цьогоріч навіть пішли до місцевої школи, аби навчатись у форматі оффлайн. Один з них – першокласник Славко Калашніков, що мешкає у санаторії разом із старшим братом та бабусею, мама ж, оператор прокату ТПЦ-2 ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ, залишається у Нікополі та продовжує працювати. Звісно, родина хотіла, аби «перший раз у перший клас» у Славка був, як годиться: зі шкільною лінійкою, великим портфелем та квітами для вчительки.

«У санаторії мені дуже подобається. Ми все літо гралися, вчились плавати у басейні, з бабусею повторювали множення на 2,3,4. Але і до школи я дуже хотів, бо можу знайти там нових друзів. У нас було гарне свято Першого дзвоника. В школі цікаво, є конкурси. Я займаю завжди перші місця у всьому, ну, іноді – друге. Найбільше подобається фізкультура і математика», – каже малий.

За рік сумісної евакуації дорослі та діти стали один одному, як рідні: за дітьми приглядають усі разом та підтримують один одного.

«Кімнати у прихистку невеличкі, втім, – гостинні, та й ми вже обжились за рік. В минулому році обоє моїх дітей вчились онлайн. Але дітям важко тримати увагу, тим більше через гаджети. Звичайно, добре, що ми тут вже всі як одна родина й приглядаємо за дітьми, нагадуємо їм, щоб включались на заняття. Цього року донька дуже просилась у школу, тому ми вирішили піти у місцевий ліцей. Синові не так важливо бути у колективі однолітків, він робить акцент на предметах самостійно. Так і будемо вчитись цьогоріч», – розповідає мама двох школярів Ксенія Деревцова-Шепотіна, дружина співробітника ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ (Нікополь).

У компанії ІНТЕРПАЙП кажуть, всім необхідним своїх співробітників – евакуйованих нікопольців – будуть забезпечувати допоки буде потреба. Аби у такий скрутний час батьки мали змогу працювати та не турбуватися за безпеку своїх дітей. Дорослі ж та малеча, попри щоденні загрози та обстріли у рідному місті, вірять – зовсім скоро обов'язково повернуться мирного Нікополя, своїх шкіл та повсякденних домашніх справ.

ІНТЕРПАЙП – українська промислова компанія, виробник безшовних труб та залізничних коліс. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу: на Близькому Сході, у Північній Америці, Європі, Африці. В ІНТЕРПАЙПі працюють 10 тис. співробітників. Робота в ІНТЕРПАЙП – повний гарантований соц.пакет, своєчасна «біла» зарплатня.

Дізнатись про вакансії можна за посиланням - http://work.interpipe.biz/

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте