Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
10:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Музей Креста экспонирует свои сокровища в Запорожье

Днепровский Музей Креста экспонирует свои сокровища в Запорожье

В Музее Национального заповедника «Хортица» открылась масштабная выставка Музея креста.

Городской сайт уже рассказывал о том, что после большой паузы уникальный, единственный в Украине Днепровский Музей креста возобновил активную организацию выставок в городах нашей страны.

В январе и феврале этого года полюбоваться сокровищами этого музея могли жители Павлограда и Новомосковска.

А теперь большая выставка нашего музея открылась в Национальном заповеднике «Хортица» в Запорожье, о чем там рассказали:

«У ЗАПОРІЖЖІ ВІДКРИЛАСЯ УНІКАЛЬНА ВИСТАВКА «ДУКАЧІ І ПРИКРАСИ КОЗАЦЬКОГО СХОДУ».

15 березня у Музейних студіях «Місто за порогами» Національного заповідника «Хортиця» відбулася презентація колекції історика-ставрографа Віктора Векленка «Дукачі і прикраси козацького сходу».

Запоріжці стали першими в Україні, кому представлене це зібрання старовинних прикрас Східної України. Вся експозиція - чудова і майстерна ілюстрація української культури Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей з предметів XVIII – поч. XX ст, що дозволяє краще зрозуміти характер і образ українців цих регіонів, а особливо української жінки, бо ж майже вся колекція прикрас – розповідь саме про неї.

До уваги відвідувачів в експозиції представлено майже 390 найрізноманітніших дукачів, підвісок, намист і медальйонів, а також старовинні світлини з Харківської, Сумської, Донецької і Луганської областей. Всі прикраси виконані зі сплавів кольорових металів та срібла із застосуванням таких технік як лиття, штампування, карбування, витискування, припаювання, вирубування, золочення тощо. Як зазначає сам автор - Віктор Векленко, його «колекція є розмаїттям виробів українського (і не тільки) декоративно-прикладного мистецтва і буде цікавою як фаховим етнологам, культурологам, мистецтвознавцям, так і всім цінителям прекрасного…».

Віктор Векленко для усіх присутніх провів захопливу авторську екскурсію і відповів на запитання представників ЗМІ та колег-науковців.

Віктор Векленко – відомий український дослідник, історик і ставрограф, засновник і директор єдиного в Україні та Європі історико – етнографічного ставрографічного Музею Хреста (Дніпропетровська обл.). Музей, який вже понад 10 років накопичує, зберігає та популяризує культурну спадщину, з 2017 по 2021 роки успішно реалізував майже 50 виставок, присвячених колекціям натільних хрестів».

Фото – Музей креста





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте