Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
19:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

К празднованию 110-летия Художественный музей Днепра откроет две новые выставки – что именно увидим?

К празднованию 110-летия Художественный музей Днепра откроет две новые выставки – что именно увидим?

В понедельник, 29 апреля запланировано очень яркое празднование юбилея нашего музея.

Оно будет ярким в том числе и в самом прямо смысле слова. Как уже сообщал Городской сайт, в этот вечер в Художественном музее в 18 часов запустят потрясающую световую инсталляцию «Душа», созданную мастерами известной днепровской фирмы «Эксполайт».

Ее огни оригинально подсветят музей, который готовится порадовать посетителей двумя новыми выставками.

Об этих выставках и о подготовке к юбилею (из-за чего сегодня и завтра Художественный музей закрыт для посещения!) здесь сообщили:

«Увага!

24 і 25 квітня музей буде зачинено для відвідувачів у зв’язку з технічним обслуговуванням приміщень, а також підготовкою нових експозицій.

Для наших містян – шанувальників образотворчого мистецтва колектив музею з нагоди відзначення 110-ї річниці від дня заснування закладу підготував два масштабні виставкові проєкти:

– виставка творів живопису та графіки «РОДИНА ЧЕРНЯВСЬКИХ», присвячена 100-річчю від дня народження відомого дніпровського художника Георгія Чернявського;

– виставка творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва «Подарунки сучасних митців до 110-річчя музею».

Чекаємо на вас з 26 квітня (п’ятниця) за звичайним графіком роботи музею».

Отметим, что 20 апреля исполнилось 100 лет со дня рождения Георгия Чернявского - основателя целой творческой династии. О нем и его семье Городской сайт только что подробно писал. На выставке будут представлены картины Георгия Чернявского и его сыновей.

А вторая выставка, составленная из подаренных музею работ, продолжает пополняться практически ежедневно. О новых подарках в Художественном музее рассказали:

«З нагоди 110-річчя Дніпровського художнього музею до кола наших друзів долучилася Ганна Криволап. Представниця однієї з найвідоміших творчих родин сучасного українського культурно-мистецького процесу.

Художниця, що звикла розширювати горизонти, долати стереотипи, передала в дар до нашої колекції один зі своїх промовистих урбаністичних пейзажів. Чи радше — своєрідний монументальний портрет міста за нинішніх обставин. «Образ-відбиток» знеструмленого, але непохитного Дніпра.

Відтак в актуальній експозиції сучасного українського образотворчого мистецтва в музеї буде представлено твір однієї з провідних вітчизняних художниць, послідовної амбасадорки української візуальної культури за кордоном, починаючи з 1990-х років; мисткині, що не боїться кольору, форми, експерименту, розсуває межі абстрактного та фігуративного, вводить постать у свою творчість і виводить живопис на живі фігури, долаючи звичні просторові кордони, до прикладу, вдаючись у 2000-х до боді-арту у своїх перформативних практиках та налагоджуючи нову субʼєктність у мистецтві.

Щиро дякуємо авторці за подарунок!».

Фото – Художественный музей и Городской сайт. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте