Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
10:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине начнут реконструкцию одной из крупнейших больниц области

На Днепропетровщине начнут реконструкцию одной из крупнейших больниц области

Масштабные перемены ждут городскую клиническую больницу №2 Кривого Рога.

Уже разработан проект реконструкции. Вскоре начнутся и работы – с операционного блока этой больницы.

По итогам визита в нашу область, этот проект лично представил министр здравоохранения Украины Виктор Ляшко:

«Під час наради в Дніпрі розповів Президенту України Володимиру Зеленському про ініціативу запуску модернізації другого ешелону лікарень, де прийматимуть поранених бійців зі східного та південного напрямків. Представив результати, що вже зроблено в рамках цієї ініціативи та запропонували реалізувати новий проєкт — провести, за рахунок грантових коштів, реконструкцію Криворізької міської клінічної лікарні № 2, яка є однією з найбільших лікарень регіону.

Ми вдосконалюємо матеріально-технічну базу лікарень щоб кожен отримав ту допомогу, яку він потребує якомога ближче до свого місця проживання. Також це дозволить нам забезпечити і нові етапи медичної евакуації поранених воїнів. Ми повинні бути готовими до чергових актів терористів і не дати зупинити ефективну роботу наших медиків.

Президент ініціативу підтримав. Починаємо працювати над втіленням.

Вже розроблено проєкт реконструкції. Роботи розпочнуться з операційного блоку, який включає 14 операційних зали. Загалом плануємо реконструювати внутрішні приміщення із заміною інженерного і медичного обладнання та меблів, покращити організацію технологічного процесу всередині лікарні, передбачається і поява нового приймального відділення, сучасних реабілітаційних залів, гелікоптерного майданчика.

Оновлення медзакладу здійснюватиметься згідно з принципом зонування приміщень відповідно до їх функціонального призначення, що виключає можливість перетину потоків із різним ступенем епідемічної небезпеки. Крім того, простір будівлі буде облаштовано таким чином, щоби забезпечити доступ до основних приміщень людей з інвалідністю та створити комфортні умови перебування пацієнтів в спеціально обладнаних палатах.

До речі, торік на сесії Криворізької міської ради було прийнято рішення про передачу лікарні в управління МОЗ України. На її базі плануємо створити університетську лікарню – відокремлений структурний підрозділ «Університетська лікарня Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика». Тому після реалізації першого етапу реконструкції запустимо наступний, який передбачатиме появу симуляційного центру та освітніх кампусів».

Иллюстрации со страницы Виктора Ляшко.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте